Optredens de komende tijd

Een overzicht van optredens de komende tijd.

Op 30 april spreek ik in CASCO (Utrecht) een tekst uit die ik schreef op uitnodiging van Roel Griffioen over precariteit als brandstof voor de creatieve economie. Denk: een sitcom over Amsterdam-Noord, met een stel mensen die aan een keukentafel zitten te praten en wachten tot er iets gebeurt.

Meer precarity talk op 7 mei in CASCO, waar de presentatie plaatsvindt van het nummer van nY over Lauren Berlant dat ik samenstelde met Hans Demeyer. We kijken naar het concept ‘zijdelings handelen’ als een manier om te kijken naar politiek, zorg, seksualiteit, arbeid en schrijven. Met optredens van Frans-Willem Korsten, Peter van Lier en BUREN, een collectief bestaande uit Oshin Albrecht en Melissa Mabesoone.

Op 13 mei treed ik op in Galerie Schatjes met Obe Alkema, Çaglar Köseoglu, Nadia de Vries en Chi Oneiro. Dank aan Nadia de Vries voor de uitnodiging. Ik laat een nieuwe reeks gedichten debuteren.

Dan, 17 mei, geef ik samen met Els Moors, Tonnie Dieleman, Jan Klug, Tsead Bruinja en Lies van Gasse een optreden in De Kloveniersdoelen, Middelburg, in voorbereiding op ons ons programma op het Poesiefestival in Berlijn op 9 juni, onder de naam Songs, Grooves, Gedachte – Ein flämisch-niederländischer Abend. And then we take Berlin.

Amsterdam-Noord mag niet ontbreken. In de prachtige Boekhandel Over het Water in de Van der Pekstraat is op 19 mei een nieuwe editie van Verse Verzen, georganiseerd door Floor Buschenhenke, Thoms Möhlmann en Lot Douze.

Op 25 mei heb ik in Passa Porta een videoboodschap voor Chris Kraus. Kraus tourt trouwens die hele week door Nederland en België. Kijk bij Lebowski Publishers voor info.

Twee Amerikaanse dichters, Matvei Yankelevich en Peter Gizzi, zijn op 3 juni in Perdu. Ik modereer het gesprek.
En dus 9 juni: Berlijn, Haus der Kulturen Welt.

En tot slot lees ik op 12 juni tijdens een literaire brunch in de Stadsschouwburg in Den Haag waar het werk van Kees Ouwens centraal staat. Kees Ouwens is een van de grootste naoorlogse dichter van Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s