The Dispossessed

1984 weggelegd en begonnen in The Dispossessed van Ursula Le Guin. Te deprimerend. Ik zoek iets opwekkenders, wil sombere gedachten verdrijven. Ben ook eigenlijk meer benieuwd naar de reportages van Orwell, de Spaanse burgeroorlog. Bij Le Guin een mooi onderscheid tussen gemeenschap en collectiviteit: de laatste kenmerkt zich door een massagevoel, de eerste heeft zoveel emoties als ze leden heeft. Heb hier vaak over gesproken met Caglar. Le Guin vind ik troostend. En ik ben niet meer zo hard tegen troost. Het is wel actieve troost, de troost van de nieuwe mogelijkheden. Dat is misschien geen groost meer. ’s Middags naar de stad, boodschappen doen (Turks, Indonesisch) en aan het bier met Ton, fulltime blogger. Lekker. Goed weerzien. Het lijkt de hele dag te schemeren. December, waarschijnlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s