Arie Altena over Onder normale omstandigheden

Begin januari verschijnt mijn nieuwe bundel: Lief slecht ding. Onder normale omstandigheden is dan alweer drie jaar oud. Maar nog steeds kom ik reacties tegen die ik nog niet kende, zoals deze, mooie van Arie Altena, uit zijn leesdagboek 2016. ‘Stel je voor dat dat deze gedichten niet zouden bestaan.’ Stel je voor, inderdaad! Voor mij is dat nauwelijks denkbaar. Ik zou niet geleefd hebben. Sowieso een mooi dagboek dit. Dezelfde boeken bliezen ons omver dat jaar (Tsing, Haraway, Stengers). Ook wat Andrej Platonov (die ‘interessant en problematisch’ wordt genoemd, daar wil ik meer van weten). Al die schrijvers en denkers zijn in Lief slecht ding terechtgekomen. Bijeffect: ik heb ook zin gekregen om weer te gaan bloggen, alsof het gewoon 2004 is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s